Tarlamızda saksıda yaban Mersini yetiştiriyoruz, organik balık gübresini kendimiz yapıyoruz ancak gübre fermente olurken içine yosun da atıp iz elementleri ve gübrenin besleyiciliğini arttırmak isteriz bu iş için uygun yosun hangisidir ve nereden bulabiliriz? Tuz olmamalı yosunda.
Teşekkürler
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 Pazartesi
Merhaba Yusuf,
Gübre fermente edilirken yosun kullanmak, gübrenin besleyiciliğini artırabilir. Özellikle tatlı su yosunları bu iş için uygundur. Spirulina ve Chlorella gibi tatlı su algleri, yüksek miktarda iz element ve besin maddesi içerir. Bu tür yosunları genellikle akvaryumculardan, bazı bitki yetiştirme mağazalarından veya internet üzerinden temin edebilirsiniz. Tuz içermediğinden emin olmak için tatlı su yosunlarını tercih etmeniz önemlidir.
Yusuf
30 Nisan 2024 SalıMerhaba;
Tarlamızda saksıda yaban Mersini yetiştiriyoruz, organik balık gübresini kendimiz yapıyoruz ancak gübre fermente olurken içine yosun da atıp iz elementleri ve gübrenin besleyiciliğini arttırmak isteriz bu iş için uygun yosun hangisidir ve nereden bulabiliriz? Tuz olmamalı yosunda.
Teşekkürler
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 PazartesiMerhaba Yusuf,
Gübre fermente edilirken yosun kullanmak, gübrenin besleyiciliğini artırabilir. Özellikle tatlı su yosunları bu iş için uygundur. Spirulina ve Chlorella gibi tatlı su algleri, yüksek miktarda iz element ve besin maddesi içerir. Bu tür yosunları genellikle akvaryumculardan, bazı bitki yetiştirme mağazalarından veya internet üzerinden temin edebilirsiniz. Tuz içermediğinden emin olmak için tatlı su yosunlarını tercih etmeniz önemlidir.
Teşekkürler.